Schimbarea WhatsApp pe care sigur o așteptai și care te poate face să renunți la Zoom
Pe perioada pandemiei, lumea a descoperit conferințele video online, iar Zoom a câștigat puternic pe această zonă. WhatsApp n-avea cum să rateze această oportunitate.
WhatsApp e disponibil și-n varianta desktop, dar probabil că folosești aplicația mai mult în versiunea de telefon. Ei bine, odată cu acest anunț poate-ți vei schimba părerea. Compania, deținută de Facebook, a anunțat că introduce apelurile audio și video și-n varianta desktop, funcție pe care compania lui Mark Zuckerberg o are deja în Messenger.
Poate fi o decizie care te va face să renunți la Zoom.
WhatsApp, apeluri video și audio și-n varianta desktop
WhatsApp a anunțat că introduce funcțiile de apeluri video și audio și-n varianta desktop, versiune disponibilă AICI. Discuțiile sunt criptate, la fel ca-n cazul mesajelor scrise. Până acum, dacă voiai să folosești funcția room în varianta desktop a WhatsApp erai direcționat către Messenger.
Funcția a fost testată anul trecut pe un grup restrâns de useri și se pare că rezultatele au fost bune. Motiv pentru care apelurile video și audio în varianta de PC sau Mac vor fi disponibile pentru toată lumea.
Există, însă, o limitare.
Deocamdată, nu poți comunica prin apel video sau audio decât cu o singură persoană. Posibil ca WhatsApp să extindă funcția și la nivelul grupurilor în curând. Nu se știe deocamdată când va face asta.
Ca să te loghezi în varianta desktop a WhatsApp procedezi la fel ca până acum. Trebuie să deții deja un cont activ pe telefon, unde să accesezi Web WhatsApp. În varianta desktop ți se va cere să scanezi cu telefonul un cod QR și te-ai logat.
Recent, aplicația de mesagerie a fost ținta criticilor, după ce în ianuarie, WhatsApp a vrut să schimbe condițiile de utilizare a platformei. Doar că a urmat un scandal și câteva milioane de oameni au migrat către alternative ca Telegram sau Signal. Compania a revenit cu detalii suplimentare și a spus că schimbarea va fi activă din 15 mai. Termenul inițial era 8 februarie.
Compania încearcă acum să le explice utilizatorilor că discuțiile dintre ei sunt criptate și că nici textele, nici comunicările audio-video nu pot fi citite, ascultate sau urmărire de WhatsApp ori Facebook. Sunt însă excepții. Și acestea sunt prevăzute în noile condiții. În România această regulă nu se aplică. Dat fiind că facem parte din Uniunea Europeană, sunt alte reguli care controlează ce anume fac companiile cu datele tale.